ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Γεννήθηκε στις 29/8/1954 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη Νευροχειρουργική στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στο Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο.

Συμμετείχε στη δημιουργία του πρώτου πειραματικού νευροφυσιολογικού εργαστηρίου του ΑΠΘ (1981) υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Λογοθέτη και στο ερευνητικό πρόγραμμα STRIDE HELLAS (91- 93) ως εκπρόσωπος του Αντικαρκινικού Iνστιτούτου.

Έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια μικρονευροχειρουργικής, κλινικής ακτινολογίας, ογκολογίας, βιοστατικής και εφαρμογών laser στην ιατρική.

Είναι ειδικός στη χειρουργική αποκατάσταση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και ο πρώτος που εφάρμοσε στην Ελλάδα το 1994 την διαδερμική δισκεκτομή με τη χρήση laser για τη θεραπεία της κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2000 διασκεκτομές με τη χρήση laser με ποσοστό απόλυτης επιτυχίας πάνω από 90%. Η εμπειρία του είναι από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι μέλος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Επειγούσης Ιατρικής και Ιατρικής Καταστροφών, Εκλεγμένο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφορικής και υπεύθυνος του Νευροχειρουργικού τμήματος της I.MEDICA.